2008. január 22., kedd

napi téma

Holnap van az utolsó vizsga elvileg. (Kommunikációelmélet) De már mintha kezdenék fáradni.

Februárban lefektetek magam elé egy-két feladatot, amit pár hónap alatt véghez is szeretnék vinni.
Az egyik a koli-dokumentumfilm elkészítése. Egyelőre csak próbálok képeket alkotni a fejemben, kevésbé a konkrét megvalósításon gondolkodom. A sítábor kezdetéig a forgatókönyvnek kész kell lennie, ott úgysem foglalkozom vele, így ha visszajövök, mondhatni letisztultan olvashatom át a lejegyzett ötleteket.

A másik egy Robert Sheckley-novella kisfilmes adaptációja. Talán az lenne a szerencsés, ha azt a tavaszi szünetben tudnánk megvalósítani. Tulajdonképpen nincs sok mindenre szükségem: Máté az egyedüli szereplő (bár még Máté nem tud róla), rajta kívül egy hang kell, valamint egy lakás szobája. Véleményem szerint pár nap alatt le is lehet forgatni a dolgot. (Már ha készítek egy kellemes story boardot a forgatókönyv mellé...)
Az volna csak az iagzán mulatságos, ha ez a kisfilm hamarabb elkészülne, mint hogy a workshopos filmjeimet kézhez kapjam (jó lenne már azokat is birtokolni).

Harmadik: Szerintem megírom tisztességesen a workshopos dokumentumfilmtervemet, bár annak kevésbé használható, de egy jó kis vicces írás még kihozható belőle, majd közlöm.
Hasonló ötletem támadt az egykori mozgóképelemzés óra feladatára is: rendbe szedem a Mikszáth-novella cyberpunkos változatát, hogy olvashatóvá válhasson, ne csak asszociációs ötlethalmaz legyen számomra.

Egyre csak környékez mostanában a fogyasztói kultúra problémája. Egy csomó mindent írtam fel magamnak, hogy jó lenne beszerezni (kb 6-7 dolog, amiből viszont 2-3 megvalósítható), de ehhez azért kellene a jövő félévi ösztöndíj is :-P

By the way, ösztöndíj - ösztönösen rálépek a pragmatika mezejére, hogy holnap kevésbé legyen jelen a szerencsefaktor.

Nincsenek megjegyzések: